学院简介
名家国际技职学院
MPS Academy Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 1988 dengan pendaftaran sebagai Pusat Persolekan dan Kosmetik Mei Mei, memberi tumpuan kepada Pendidikan dan Latihan Teknikal & Vokasional untuk memenuhi keperluan industri, khususnya asas-asas ''Train & Place''. Institusi itu kemudiannya ditauliahkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (DSD)/Jabatan Permbangunan Kemahiran (JPK) sebagai Pusat Bertauliah pada tahun 2002.

Siapakah DRD/JPK?
JPK ialah agensi kerajaan yang bertanggungjawab mempromosi dan menyelaras strategi dan program latihan kemahiran selaras dengan usaha memperkukuh kemahiran. Melalui agenda Skills Malaysia yang diumumkan di bawah Program Transformasi Ekonomi (ETP) oleh Perdana Menteri pada 11 Januari 2011, kerajaan menyasarkan untuk mencapai 50 peratus pekerja berkemahiran tinggi menjelang 2020. Bagi meningkatkan usaha ini, kerajaan telah mengiktiraf rakyat Malaysia. Sijil Kemahiran (SKM) bagi tujuan kemasukan ke 13 skim perkhidmatan awam.

Status Pengiktirafan
MPS ACADEMY SDN BHD telah mendapat akreditasi tempatan dan antarabangsa dengan kod berikut:-

YEAR Acc. by Code/Reg. Num
2002 JPK Accredited Code: L01549
2004 C & G Registration No:- 829449
2008 JPK Accredited Code: IJ0016
2008 JPK Accredited Code: L01549Sejarah Kami

Pusat Persolekan dan Kosmetik May May telah ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Madam Liow Mui Mui. Penubuhan institusi ini kemudiannya diubah menjadi pusat latihan dan peningkatan kecekapan Vokasional & Teknikal yang cemerlang yang menawarkan lebih banyak program pemerkasaan kemahiran lain untuk memenuhi keperluan industri. Transformasi dan perubahan yang ketara membolehkan menjadikan MPS Academy sebagai tempat pendaftaran dan institusi latihan pada tahun 2013. Dalam pada masa transformasi, perubahan memberi tumpuan kepada keupayaan untuk menyediakan kemahiran pekerjaan yang lebih holistik yang menyasarkan kerjaya yang lebih baik untuk pelatih. Asas-asas Train & Place oleh Akademi Kemahiran Professional Sarjana membolehkan transformasi memasuki kelebihan daya saing baharu dalam industri. MPS Academy menggunkaan gabungan unik kemahiran teknikal yang membolehkan pelatih memperoleh kelebihan yang diperlukan dan daya saing untuk menjayakan kerjaya mereka dengan lebih kecekapan teras dan nilai tambah sebagai asas yang layak diambil bekerja.  Penginstitusian , mengembangkan dan membelanjakan perkhidmatan dengan penubuhan cawangan di pelbagai tempat.
 
Objektif dan penjenamaan perniagaan kami adalah untuk mencipta kemahiran profesional untuk keperluan industri. Oleh itu, institusi kami menyediakan profesion yang diperkasakan dengan kemahiran dan pengetahuan lain yang berkaitan sebagai menghasilkan pekerjaan yang lebih holistik, terutamanya profesional meningkatkan pengetahuan dan kemahiran kepada pelatih. Di MPS Academy, teras kecekapan kami adalah untuk menyediakan sistem pendidikan yang unik kepada pelajar kami Kami mempunyai tutor pakar yang mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang berkaitan. Modal insan berkebolehan  dan keupayaan tinggi membolehkan MPS Academy menyediakan kursus kompetitif, sebagai asas penjenamaan perniagaan yang besar, pendaftaran dalam kursus dan program kami, insitusi kami boleh memastikan pelatih dilatih dan diperkasakan dengan banyak kemahiran khusus daripada tutor kami. 
 
Di samping itu, kami bukan sahaja memberi tumpuan kepada bahagian teori tetapi juga latihan praktikal. Salah satu visi dan misi perniagaan adalah untuk memberikan pengalaman langsung kepada pelajar kami, di mana mereka berpeluang untuk bekerja dengan profesional dalam tugasan yang menarik. Kami akan menganjurkan beberapa aktiviti yang mencabar seperti malam amal, jerayawara, pameran untuk pelajar kami untuk melatih mereka menjadi cemerlang dalam setiap aspek. Selepas tamat Kursus Kecantikan, Solekan dan Seni Kuku Profesional kami, pelajar akan menerima Sijil Antarabangsa. Asas- asas Train & Place, dengan ketara membolehkan MPS Academy menjadi akademi solekan pertama yang dapat menawarkan Sijil Antarabangsa di Malaysia. Kod Etika Kami
 
KOD ETIKA LATIHAN DI MPS ACADEMY
  • Melayan rakan sekerja, keluarga dan rakan anda dengan hormat, bermaruah, adil dan berbudi bahasa. 
  • Menjadikan kelebihan mempunyai kepelbagaian pengalaman sebagai kebanggaan anda dan ketahui bahawa anda mempunyai banyak perkara untuk ditawarkan. 
  • Komited untuk mencipta dan menyokong dunia yang bebas daripada diskriminasi, gangguan dan tindak balas.
  • Mempunyai keseimbangan dalam hidup anda dan bantu orang lain untuk melakukan perkara yang sama. 
  • Melabur pada diri sendiri, capai peningkatan kemahiran anda secara berterusan, dan teruskan meningkatkan kebolehan anda. 
  • Mudah didekati, dengar dengan teliti, dan bertentang mata secara langsung apabila bercakap.
  • Melibatkan diri, ketahui apa yang diharapkan daripada anda, dan beritahu orang lain apa yang diharapkan daripada mereka. 
  • Mengenal pasti dan mengiktiraf pencapaian. 
  • Raikan, hayati semula dan sampaikan kejayaan anda secara berterusan.

Switch To Desktop Version